TR EN

Sürdürülebilirlik

Daha fazla hava durumu tahmini: İstanbul hava durumu 15 günlük

Çevresel sürdürülebilirlik: kaynağında azalma, yeniden kullanım, geri kazanım, bertaraf etmek, enerji ve doğal kaynakların verimli kullanılması, tehlikeli kimyasal kullanımı azaltmak gibi faaliyetlerle çevreye etkilerini minimize etmek olarak açıklanabilir. 

Çevreye olan duyarlılık ve sürdürülebilirlik anlayışı ile Mersin Marina'da evsel atık ayrıştırma merkezlerinde ve gri su & kullanılmış atık istasyonlarında sıfır atık prensibi benimsenmiştir. Aynı zamanda e-şarj üniteleriyle hizmet veren Mersin Marina, egzoz gazlarının atmosfere verdiği zararı önleyerek tüm bu hizmetleri ile Akdeniz'in korunmasına destek olmaktadır.

Ayrıştırma Merkezi

Mersin Marina işletmemizde amacına uygun özel olarak tasarlanmış ‘‘Atık Geçici Depolama Alanı’’ ve ‘‘Ayrıştırma Merkezi’’ bulunmaktadır. Bu alanlarda geri dönüştürülebilir atıklar, lisanslı firma tarafından kategorilerine göre ayrılmakta ve lisanslı atık dönüşüm tesisine gönderilmektedir. Çevresel sürdürülebilirliğin adımlarından olan bu faaliyet sayesinde işletmemiz, doğal kaynakların korunmasına ve ekonomik üretimin sağlanmasına yardımcı olmaktadır.

Atık Kabul Tesisi

Teknelerin atık suyu boşaltmak istemeleri halinde gemilerin atık alınması ve atıkların kontrolü yönetmeliği gereği marina işletmemizin sabit sıvı atık istasyonuna yanaşarak teknolojik olarak son derece gelişmiş otomasyon sistemindeki vakum pompa yardımı ile atıklarını sızdırmaz tanka direkt olarak boşaltabilirler. Sızdırmaz tankta toplanan atık su daha sonra çevre lisanslı firmalara verilerek bertaraf edilir. Motor yağları, sintine yağları ve sıvı yakıt atıkları sızdırmaz kaplar içerisinde, diğer atıklardan ve birbirlerinden ayrı olarak (tehlikeli atık geçici depolama alanında belirlenmiş bir alanda da tutulabilir) depolanarak aynı şekilde çevre lisanslı firmalara verilir.

E-Şarj Üniteleri

Yenilenebilir enerjinin önem kazanması, karbon emisyonu düşük sistemlere ilginin artması ve elektrikli araçlardaki batarya teknolojilerinin gelişimi ile beraber elektrikli araca olan güveni ve ilgiyi artırdı. Elektrikli araçların yaygınlaşması ile elektrikli araç şarj istasyonları da dünya geneline yayılmaya başladı. Şarj istasyonlarına olan talep arttıkça, daha yüksek voltaj ve akımlarda daha hızlı şarjı destekleyen ekipmana daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Küresel olarak, elektrikli araç şarjı için halka açık şarj istasyonları sistemi artmakta ve enerji sektöründe bu altyapıları sağlamak adına çalışmalar geliştirilmektedir. Bu kapsamda çevre dostu Mersin Marina işletmemizde 120 ve 22 KWH olmak üzere iki adet elektrikli şarj ünitesi bulunmaktadır. İlave şarj üniteleri için çalışmalar sürdürülmektedir.